Vodou på Gärdet i Stockholm

I 2011 havde Etnografisk Museum Stockholm en unik udstilling om den haitianske religions symboler – Voodoo. Eller Vodou, som det staves på Haiti.

Ugen før åbningen føres vi gennem udstillingen af Clas Günther, udstillingsansvarlig på Etnografisk Museum, og museumsinspektør Michael Barrett, ekspert på området. Normalt et stressende tidspunkt for udstillingsbyggere, men både Clas og Michael er helt rolige. Deres forberedelser har stået på i over et år, og nu foretages de sidste finpudsninger med monteringsarbejde og lyssætning.

For alle, som har set billeder af voodoo i amerikanske film og andre kilder er udstillingen om ikke en øjenåbner, så i hvert fald en ægte overraskelse. På vandringen gennem vodou’s lyse og mørke kræfter møder fascinerende og mystiske genstande. Genstande, som man ikke havde fantasi til at forestille sig.

Clas Günther fortæller detaljeret om processen med transport, opbevaring, udpakning, sortering og klargøring af de næsten 300 genstande. Fra små dukker til store spejle. Det hele stammer oprindeligt fra en samler i Haiti, Marianne Lehman, som for snart halvtreds år siden begyndte at indkøbe, hvad der i dag er verdens største samling af Vodou-genstande. Udstillingen blev samlet til en international vandreudstilling. Den er tidligere vist i Geneve, Berlin, Amsterdam, Dubai og Bremen.

– Udstillingen ankom fra Berlin i en stor lastbil med trailer stillet til rådighed af MTAB. Derefter havde vi fire uger til at klargøre de følsomme genstande på et lager, der var blevet tømt til formålet, fortæller Clas Günther.MTAB er en logistikpartner hele vejen

Før

Vi planlægger, strukturerer, konstruerer emballage og styrer logistikstrømme. Vi funktionstester, konfigurerer og pakker til sikker transport.

Undervejs

Med specialdesignede køretøjer og uddannet personale, transporterer vi følsomme varer i Norden og rundt om i verden.

Efter

Vi sikrer, at dine varer bliver klar til deres endelige brug, når vi også kan stå for udpakning, installation og placering. Vi tilbyder også genbrug og bortskaffelse af emballage.


Lad os løse dine logistiske udfordringer

Kontakta oss