Terrakottahæren på Østasiatiske

Dele af den verdensberømte terrakottahær fra kina blev vist i 2011 på Østasiatisk Museum i Stockholm. Udstillingen var enestående med sine spektakulære omgivelser, og den indeholdt også nyere fund fra andre lignende gravpladser. Over 350.000 så udstillingen. Udstillingen var unik, fordi den blev vist i et meget spektakulært miljø og også indeholdt nyere fund fra andre lignende gravsteder. Over 350.000 besøgende så udstillingen.

MTAB håndterede hele transportopgaven fra Xian til Stockholm og tilbage til Kina. Opgaven omfattede også pakning af alle genstandene.

I alt cirka 75 kubikmeter med en samlet vægt på omkring 12 ton unikke kulturskatte skulle transporteres til Sverige. Først med vejtransport i fire kunstbiler til Beijing, derefter med fly til København og derefter med to kunstbiler med trailere til Stockholm. –

Det var en fantastisk, kompliceret og stor opgave, siger Jennifer Nilsson, MTAB projektleder i afdelingen for kunst og udstillinger, som administrerede hele transporten. Vores partner i Kina, speditionsvirksomheden Huaxie, transporterede hele udstillingen fra Xian til Beijing med fire lastbiler og læssede den senere på et transportfly til København.

I København blev genstandene modtaget af en kurer fra Østasiatisk Museum, som ledsagede samlingen hele vejen til Stockholm. Udstillingen blev toldklareret på MTABs sikkerhedslager, hvorefter udstillingen blev kørt til museet over nogle dage.

– Nogle af kasserne var for stor til at blive taget ind i bjerghulen, så vi opførte et telt uden for indgangen, hvor lastbilen kunne køre ind, så vi kunne pakke genstandene ud, siger Jennifer. Vi byggede også en midlertidig transportvej på 63 meter, så kasserne ikke vibrerede, når vi trak dem på plads. Vi byggede også en midlertidig transportvej på 63 meter, så kasserne ikke vibrerede, når vi trak dem på plads.

Østasiatisk Museums konservatorer var i Xian, hvor de i løbet af syv intensive dage kontrollerede og pakkede de 316 genstande, der skulle vises.

De fleste genstande blev pakket i særskilte kasser, der blev placeret i større transportkasser. De store terrakottasoldater og bronzevognen med de fire heste tog tre dage at pakke ned. Statuerne blev først anbragt i de specialtilpassede kasser, hvorefter de blev ført ned, og låget blev sat på.MTAB er en logistikpartner hele vejen

Før

Vi planlægger, strukturerer, konstruerer emballage og styrer logistikstrømme. Vi funktionstester, konfigurerer og pakker til sikker transport.

Undervejs

Med specialdesignede køretøjer og uddannet personale, transporterer vi følsomme varer i Norden og rundt om i verden.

Efter

Vi sikrer, at dine varer bliver klar til deres endelige brug, når vi også kan stå for udpakning, installation og placering. Vi tilbyder også genbrug og bortskaffelse af emballage.


Lad os løse dine logistiske udfordringer

Kontakta oss