Galionsfigurer i sikker forvaring

Søfartsmuseet Akvariet i Göteborg gennemgår en stor renovering og tilbygning. For at gøre arbejdet muligt er udstillingerne midlertidigt flyttet og under opbevaring. MTAB blev betroet at afmontere og flytte de mest vanskeligt tilgængelige genstande.

“Arbejdet gik smidigt til trods for store genstande som var monteret i taget og på væggene. Inden vi begyndte, planlagde og koordinerede vi arbejdet. Nogle af genstandene krævede, at vi byggede stilladser for at opnå en sikker flytning. En model hang i en trappe, ca. 6 meter fra gulv til tag. Vi flyttede blandt andet en stor bommast og store ankre i jern.”

– fortæller Mikael Ekman Stewart, projektkoordinator på MTAB.

Søfartsmuseet Akvariet i Göteborg udforsker relationen mellem havet og mennesket igennem tiden. Museet blev indviet i 1933 og har siden da været et værdsat indslag med mange faste og midlertidige udstillinger. Det store akvarium har muliggjort nær kontakt med livet under vandoverfladen for de besøgende. Men nu venter andre tider – museet har brug for renovering og tilbygning. Men nu venter andre tider – museet har brug for renovering og tilbygning. Søfartsmuseet Akvariet vil efter planen åbne igen i 2021. I løbet af efteråret 2018 begyndte man at tømme lokalerne, før arbejdet skulle begynde.


Uhåndterlige og store genstande

Jessica Lindevall, konservator på Kulturforvaltningen i Göteborg kommune, fortæller at der var mange skrøbelige og pladskrævende genstande, som skulle flyttes inden renoveringen. – Flere af genstandene var ikke blevet flyttet i mange år. Nu da vi var tvunget til at tømme lokalerne, hentede vi hjælp ind til de mest vanskeligt tilgængelige lokaler. Der var mange uhåndterlige og store genstande der skulle flyttes.

Gennemtænkte løsninger

Udstillingsgenstandene opbevares, indtil museet igen bliver indviet. De fleste genstande blev flyttet til specialbyggede paller for at lette museets eget arbejde fremover. De fleste genstande blev flyttet til specialbyggede paller for at lette museets eget arbejde fremover.

– Arbejdet med MTAB forløb meget smidigt. De arbejdede hurtigt og havde godt gennemtænkte tekniske løsninger. Mange af genstandene var uhåndterlige. Mange af genstandene var uhåndterlige. Blandt andet havde vi en bronzekanon på over 2 ton, som skulle flyttes. Og store galionsfigurer, mange flere meter høje, som skulle afmonteres og tages ned fra en væg og transporteres ned ad en trappe.

Mikael Ekman Stewart forklarer at et sådant arbejde kræver, at MTAB’s medarbejdere for håndtering af kunst finder løsninger ud fra de forudsætninger, der findes på stedet. Specialbyggede stilladser blev løsningen under denne opgave, alt sammen for at sikre, at genstandene ikke blev skadet under flytningen.MTAB er en logistikpartner hele vejen

Før

Vi planlægger, strukturerer, konstruerer emballage og styrer logistikstrømme. Vi funktionstester, konfigurerer og pakker til sikker transport.

Undervejs

Med specialdesignede køretøjer og uddannet personale, transporterer vi følsomme varer i Norden og rundt om i verden.

Efter

Vi sikrer, at dine varer bliver klar til deres endelige brug, når vi også kan stå for udpakning, installation og placering. Vi tilbyder også genbrug og bortskaffelse af emballage.


Lad os løse dine logistiske udfordringer

Kontakta oss