Tung håndtering kraftige MR-kameraer fra Philips

Philips Medicinska System er en førende leverandør af magnetiske kameraer i Sverige. Hver levering af de mere end 5 ton kameraer forberedes i flere måneder. Vi kalder dette tung håndtering. Peter Mylly, en erfaren projektleder hos Philips, har et jerngreb på alle de tusinder af detaljer i projekterne.

Installationen af et MR-kamera kan sammenlignes med et mellemstort byggeprojekt, hvor en række leverandører med forskellige specialer skal koordineres.
– Vi forbereder en installation meget nøje og har møder med alle berørte parter på sygehuset og øvrige berørte leverandører for at gennemgå de tekniske betingelser. Blandt andet deltager MTAB, som hjælper os med det kritiske øjeblik, hvor kameraet skal ind på plads, siger Peter Mylly.

GODT SAMARBEJDE
Ved projektmøderne med sygehusets repræsentanter gennemgår Philips og MTAB transportvejene inde i hospitalet fra det sted, hvor kameraet kommer ind på sygehuset. Ofte skal døråbninger udvides, og nogle gange skal vægge tages ned for at få kameraet på plads.
– Det hele skal klappe på det rigtige tidspunkt, på det rette sted og på den rigtige måde, når et MR-system skal løftes ind. Vi har et godt samarbejde med MTAB og deres projektledere, som håndterer leverancerne. De har også fuldt styr på forsikringer, og de tegner tillægsforsikringer ved løft.

INSTALLATION I LØBET AF EN DAG
Når MR-kameraet ankommer til hospitalet, har Philips en eller to af sine installatører på stedet, afhængigt af opgavens kompleksitet. Arbejdsstyrken fra MTAB består af 3-5 mand.
Det kan tage op til en dag at løfte og transportere MR-kameraet til det rigtige sted, fortæller Peter Mylly. Derefter tager installationen endnu et par uger, før kameraet kan tages i brug af hospitalet.

10-15 KAMERAER PR. ÅR
Et MR-kamera er en stor investering, op til 20 mio. kroner. Dertil kommer byggeriudgifter ved installation samt klargøring af de forskellige rum, der kræves under brug af kameraet. Et komplet system består også af en række periferisk udstyr. Blandt andet vejer de store elektronikskabe over 800 kg pr. styk.
For MTAB er installation af MR-kameraer ikke noget usædvanligt. Det bliver til omkring 10-15 kameraer om året rundt omkring i Sverige og norden.
– MTAB har så stor viden om installation af vores MR-kameraer, at vi benytter dem til alle opgaver, uanset hvor de finder sted i Sverige, siger Peter Mylly.MTAB er en logistikpartner hele vejen

Før

Vi planlægger, strukturerer, konstruerer emballage og styrer logistikstrømme. Vi funktionstester, konfigurerer og pakker til sikker transport.

Undervejs

Med specialdesignede køretøjer og uddannet personale, transporterer vi følsomme varer i Norden og rundt om i verden.

Efter

Vi sikrer, at dine varer bliver klar til deres endelige brug, når vi også kan stå for udpakning, installation og placering. Vi tilbyder også genbrug og bortskaffelse af emballage.


Lad os løse dine logistiske udfordringer

Kontakta oss