Effektiv installation af røntgensystemer

I de seneste år har den svenske medicotekniske virksomhed Mediel effektiviseret og strømlinet sine installations- og serviceaktiviteter. Virksomhedens eget tjenestepersonale har kunnet fokusere mere på kundevendte tjenesteydelser takket være outsourcing af logistik og installation til MTAB. Virksomhedens eget servicepersonale har været i stand til at fokusere mere på kundeorienterede tjenester ved at outsource logistik- og installationstjenesterne til MTAB.

Det svenske marked for medicoteknisk udstyr har oplevet kraftige prisfald de seneste år, blandt andet på grund af budgetstramninger i landstinget. Desuden har et stigende patienttal ført til konstant stigende krav til udstyrets tilgængelighed. For at kunne håndtere denne udvikling analyserede og gennemgik Mediel sin installations- og serviceproces.

– Resultatet var, at vi af omkostningsmæssige grunde var tvunget til at reducere vores faste personale med to stillinger, siger Bernt Gustavsson, chef for eftermarked og marketingansvarlig for Nordøstsverige hos Mediel. Det tvang os til at blive lidt mere smarte og udnytte vores medarbejderes ekspertise på den bedste måde.

Tidligere havde Mediels eget servicepersonale også taget sig af al den tunge mekaniske installation af de komplekse og store systemer, man sælger til svenske sygehuse.

– Det var tidskrævende arbejde, hvor næsten 45 procent af vores egne ressourcer blev brugt til installationsarbejde. Vi ville gerne have mere tid til support til vores kunders teknikere og til selvuddannelse, så vi kan holde trit med den hurtige produktudvikling.

Kortere installationstider
Mediel har gennem mange år samarbejdet med MTAB, som har fragtet det meste af virksomhedens udstyr. For godt et år siden blev samarbejdet udvidet ved at inddrage installationsfasen.

Vi har uddannet MTABs personale i udstyret og mekaniske installation, og sammen med leverandørernes teknikere håndterer de det “grove arbejde”, siger Bernt. Vores teknikere fungerer mere som arbejdsledere og kan bruge mere af deres tid på kundevendte opgaver.

Bernt fortæller desuden, at installationstiderne nu går meget hurtigere:
– Vi har nedbragt installationstiderne fra fire-fem uger til to uger og i nogle tilfælde kun en enkelt uge. Vi er meget tilfredse med udviklingen og samarbejdet, og vi har planer om at udvide det yderligere.

Indtil nu har samarbejdet hovedsageligt omfattet installationer i det sydlige Sverige, og i foråret 2011 har man installeret og idriftsat to Infinix Angiosystem fra Toshiba. Det første var hos Skånes universitetshospital i Lund. Derefter fulgte et loftshængt system til koronarangiografi og PCI på centralsygehuset i Kristianstad.

Det udvidede samarbejde, som Bernt nævner, sigter i første omgang på nye installationer i resten af Sverige, men man diskuterer også udvikling af logistik og lagerhåndtering.MTAB er en logistikpartner hele vejen

Før

Vi planlægger, strukturerer, konstruerer emballage og styrer logistikstrømme. Vi funktionstester, konfigurerer og pakker til sikker transport.

Undervejs

Med specialdesignede køretøjer og uddannet personale, transporterer vi følsomme varer i Norden og rundt om i verden.

Efter

Vi sikrer, at dine varer bliver klar til deres endelige brug, når vi også kan stå for udpakning, installation og placering. Vi tilbyder også genbrug og bortskaffelse af emballage.


Lad os løse dine logistiske udfordringer

Kontakta oss